Extra flitspalen Groene Kruisweg Spijkenisse in werking vanaf 28 februari

2 maanden geleden gepubliceerd

Bestuurders die te hard rijden of door rood licht gaan op de Groene Kruisweg in Spijkenisse, kunnen vanaf woensdag 28 februari een boete verwachten. Twee extra flitspalen gaan aan op de kruisingen met de Borgtweg en de Hartelweg. Deze maatregel is genomen door de provincie Zuid-Holland, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) om de verkeersveiligheid te verbeteren.

De flitspalen

De flitspalen zijn geplaatst op de N218 en N493 (Groene Kruisweg) richting Brielle, op de kruisingen met de Borgtweg en de Hartelweg. Ze controleren op de maximumsnelheid van 50 km/u en het negeren van rood licht. In de richting van Rotterdam staan al twee flitspalen op deze kruisingen, daar komen nu extra flitspalen bij. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspalen te plaatsen op verzoek van de provincie Zuid-Holland en de politie.

Belang van de maatregel

De Groene Kruisweg is een belangrijke en drukke doorgaande route en ontsluitingsweg waar vaak te hard en door rood wordt gereden. Er gebeuren regelmatig ongelukken. Met name op het kruispunt met de Borgtweg steken veel kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers over. Het te hard rijden en negeren van rood licht vormt een groot risico op deze kruisingen.

Er is uit onderzoek gebleken dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Na een periode van drie jaar wordt geëvalueerd of de verkeerssituatie is verbeterd en of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.